om pollen.se

Martin von Pfaler

Martin von Pfaler

Pollen.se finns till för dig som vill veta mer om pollen och pollenallergi. Här kan du läsa om vilka pollen som framkallar allergi, hur man kan undvika pollen och vad man kan göra om man misstänker att man är allergisk mot pollen. Pollen.se drivs av Martin von Pfaler.

Har du idéer om hur Pollen.se kan utvecklas? 
Söker du någon som kan föreläsa om pollen och pollenallergi?

Kontakta mig på martin@pollen.se.

Martin von Pfaler arbetade under åren 1993-2001 på Naturhistoriska Riksmuseets pollenlaboratorium i Stockholm. Sedan dess har han bland annat arbetat som fristående pollenexpert. Martin har också utvecklat pollenriskprognosen som du hittar på siten Pollenrapporten.se.

gullvivorAndra webbplatser av Martin von Pfaler

Varmfront.se - På Varmfront.se hittar du väderstatistik och krönikor samt aktuellt väder uppmätt i norra Stockholms län.

vonP - Översättning och texttjänster, informatörsuppdrag, webb och trycksaker.

 

Allergitest

Allergitest

Ett så kallat allergipricktest går till så att sköterskan droppar ett antal droppar på din underarm. Dropparna innehåller extrakt från olika sorters pollen.

LÄs mera

Undvika pollen

Björkhängen

Det finns en hel del saker man kan göra för att minska den dagliga dosen och därmed lindra symtomen. Pollen.se ger tips och råd.

LÄs mera

Behandla sjÄlv

Pollenallergi

Lindrig allergi kan man ofta behandla själv med receptfria mediciner. Men innan du börjar medicinera bör du göra ett allergitest.

LÄs mera

allergivaccination

Martin von Pfaler

Allergivaccinering eller hyposensibilisering är det närmaste man kan komma att bota pollenallergi idag. Men behandlingen är tidsödande.

LÄs mera