ALLERGIVACCINATION

Endast för svårt drabbade

Allergivaccinering eller hyposensibilisering är det närmaste man kan komma att bota pollenallergi idag. Men behandlingen är tidsödande och besvärlig och fungerar inte för alla. Och någon egentlig bot är det knappast frågan om.

MER

BEHANDLA SJÄLV

Bra alternativ vid lindrig allergi

Lindrig allergi med symtom som kliande ögon och rinnande näsa kan man ofta behandla själv med receptfria mediciner. Men innan man börjar medicinera bör man vara säker på att det är allergi man lider av. Gör ett allergitest hos din läkare eller vårdcentral, då får du inte bara reda på om du är allergisk utan i de flesta fall också vad du är allergisk mot.

MER

UNDVIK POLLEN

Utsätt dig inte för mer pollen än nödvändigt

Det är väldigt svårt att helt och hållet undvika att utsättas för pollen i sitt vardagsliv. Men det finns en hel del saker man kan göra för att minska den dagliga dosen och därmed lindra symtomen. Pollen.se ger tips och råd om hur du får i dig så lite pollen som möjligt.

MER

ALLERGITEST

Här får du veta vad du är allergisk mot

Om du söker dig till en vårdcentral för att du tror att du lider av pollenallergi kommer ett pricktest troligen att vara det första du får genomgå i samband med en allergiutredning. Det går till så att sköterskan droppar ett antal droppar på din underarm. Dropparna innehåller extrakt från olika sorters pollen.

MER